Üdvözöljük a Kardinális Shop-ban!

 

2024. febr. 11. Raktárkészlet naprakész!

A magok vásárlása és kiküldése is folyamatos!

Növényeket jelenleg nem árulunk!

 

 A regisztrált váárlók rendelésük / rendeléseik pontos állapotát láthatják. Regisztráció nélküli vásárlók csak a folyamat állapotáról kapnak tájékoztatót.

 Akik már vásároltak, ők a véleményüket el tudják küldeni 3 kattintással, egy kérdés, 2 válaszlehetőség, név és egyéb adatok nélkül. Köszönöm!

vélemény

A szavazók, vélemény nyílvánítók között NEM sorsolunk ki semmit! :)


látogató számláló

Chili magok több év szelektált növényeikből, izolált termesztésből, kézi beporzással. Különleges fiatal növények és magjaik. Évelő / hagymás / dísz és haszon növények. Szombathelyen.

öntözéstechnika

 A csili és paradicsom magok csak a készlet erejéig elérhetőek, amennyiben elfogynak legközelebb 1 év múlva lesznek ismét.  Vásárlás előtt gondold át, hogy melyik chili, paradicsom magból fogsz ültetni a következő szezonban. Tapasztalat nélkül inkább csak 2-3 közepes erejű csili magból vásárolj. Sokkal jobb, ha sikeres szezont zársz, mint ha csak kínlódsz egész évben és kudarcokat szerzel ráadásul még nem is tudsz paprika termést szüretelni sem.

 Nem minden a Carolina reaper, bár próbálkozhatsz vele is. Gazdaságos 5 szemes kiszerelésben is elérheted, de javaslom inkább a 10 szemes kiszerelést, majd meglátod a különbséget, hogy mennyi munkát ad számodra a Carolina reaper a világ legerősebb csilije, na meg a legkényesebb is. Ha gondolkodsz a reaper tartásán, akkor javaslom, hogy készülj fel nagyon. Olvass, kérd ki mások véleményét! Ne a magad kárán tanulj! Fektess be eszközökbe, minőségi talajba, nagy edényekbe. 10 tő Carolina reaper napi 10-20 perc munkát ad, 10 magból nem lesz 10 növényed! Jó esetben csak 8. Szükséged lesz még 120-140 liter palántaföldre, földkeverékekre, 10 nagyobb edényre, 10 kicsi palántanevelő edényre, állati trágyára, különböző tápoldatokra 3x1 liter, megelőzésként rovar, atka és gombaölő vegyszerekre, egy kisebb permetezőre. Javasolt még 100-200 literes hordó az öntöző víz kezelésére, felejts el a hideg vizet a gyors öntözésre. Nem beszéltünk még a palántanevelésről, árnyékolásról, jégkár védelemről, helyed van hozzá? Az ablakban a 8. emeleten nem sok sikerre számíthatsz. Ez csak egy baráti jó tanács. Sokan bele vágnak a chili szószkészítésbe a gyors meggazdagodás reményében. Első szezonodban inkább csak magadnak és haveroknak készíts finom csili szószokat. Ha kicsit el is kedvtelenítettelek, akkor kezdj  valamelyik szellem csilivel vagy 7Pot primo-val. Sokkal több jó tapasztalatod lesz, több termésed, több üvegnyi chili szószod lehet és ez által nagyobb bevételre is tehetsz szert! Én is nyitok más irányba is, mert csak a chili magokból nem tudok megélni, bár nem is akarok. Jön belőle szépen decembertől március elejéig, osztok, szorzok, nincs meg a minálbér, de ez természetes. Ültess banánt vagy szép dekoratív növényeket, mert kell a kikapcsolódás is. Nem is beszélve arról, hogy a szomszédok az én pici trópusinak tűnő kertem csodálják, nekem meg nagyon jó kikapcsolódást nyújt, bár néha jól meg is dolgoztat.

 A növényeimet próbálom úgy megválasztani, hogy viszonylag kevés munkám legyen főleg évelő növényeket tartok, de mégis kitűnjek a sorból. Még a banánjaim egy része is kibírja a mi zord teleinket a szabadban, némi segítséggel.

Baráti üdvözlettel:

Iszak László

Barion bankkártyás fizetés

 rapid ssl védelem thunderbird levelezés kámoni arborétum erti nemzeti agrárkutatás

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.