Hasznos tartalmak

Palánta gondok.

Iszak László
Palánta gondok.
Ha csináljuk, akkor legalább csináljuk normálisan! Vagy próbáljunk meg odafigyelni és tanulni.

Aki bírja a növényeket vagy ezért vagy azért az idővel nekiáll paprikázni, chilizni, paradicsomozni is. Majd közben vagy kudarc, vagy siker lesz belőle. Viszont van, aki még a hibáiból is tud tanulni és előnyére fog válni, másnak viszont semmi következtetése nem lesz semmiből.

   Akik növényekkel foglalkoznak azoknak szükséges egy alapvető biológiai ismeret, előre kell gondolkodniuk, kell hozzá rengeteg feltétel, eszköz, hely, körülmény és idő. Számtalan dolog összefügg.

   Adj meg minden szükséges feltételt a növényednek! Nagyobb edényben könnyebb, mint a tojástartóban kezdeni.

   Ne vállald túl magad!

   Ismerd meg a korlátaidat!

   Gondolkozz és tanulj! Jegyzetelj!

   Legyen egy nagyítód legalább a betegségek, kártevők beazonosításához.

  

Az évelő vagy fás szárú növényekkel sokkal könnyebb, erősebbek, mint az egyéves vagy lágyszárú növényekkel való ténykedés.

A különböző fórumokon, facebook csoportokban, sok kérdés felmerül, mindenki a tápanyag hiányokat, a talaj minőségét, túl kevés fényt szajkózza. Viszont sok esetben főleg a tartási körülmények miatt (kicsit túltápozzuk) és máris gyengül a növény, jönnek a látványos új levelek és nem olyanok, mint előtte. Tele van a környék apró rovarokkal, mind a talaj, mind a levelek, de azokkal nem foglalkoznak, észre sem veszik. Pedig lehet, hogy ezzel kellene inkább foglalkozni, mint a tápoldatozással. Egy jó kis levéltetű támadás már tele is dobálja vírusokkal (témánál vagyunk itt is) amit később a környező növényekre is át fog adni az tuti, gyógymód csak az égetés lenne, de inkább tápoldatozunk...

Szóval figyelj oda, mert még a szomszéd kertjét is tönkrevágod, nem beszélve a sajátodról. Utána meg jön majd, hogy szar volt a mag, következő évben megpróbálod újra és nem változtatsz semmin.

   Vannak nagyon jó példák az ellenkezőjére is, ők általában előre gondolkodnak és sok sikerük lesz, néhányan ebből vagy részben ebből meg is tudnak élni.

 De főleg ne legyél barom!

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.