Plumbago, Plumbago auriculata 1 tő

Raktárkészlet: VAN
Plumbago, Plumbago auriculata 1 tő

Plumbago, Plumbago auriculata 1 tő

2 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Vélemények
Részletek

Plumbago, Plumbago auriculata 1 tő

 Cserepes több ágú, jelenleg kb. 25-30 cm magas növényeket küldünk. Virágszín: világoskék.

Aktuális fénykép 2022. 06. 17.

 Javasoljuk, hogy érkezéskor fél órát álljon vízben, majd alátét nélkül legyen tartva. Átültetni 2022 nyár közepén vagy kézhez vétel után szükséges. Dél-Afrikai származású, fagyérzékeny növény, nagyon szép világoskék virágzattal. 1-1 virágzat több virágból áll sokáig díszít. Télre teleltetni kell, hidegben 5-10 fokon, ekkor a levézete a nevét adó olómra fog hasonlítani, elszürkül, elszárad, lehullik és mintha meg lenne sózva. A növénynek nincs baja, ez jellegzetes nála. A növényeket szerintem nem érdemes kordában tartani és fává nevelni, sokkal szebbek tudnak lenni, ha engedjük szabálytalanul nőni. Virágait ellvirágzáskor érdemes leszedni, imádja a teljes napot, következő évben érdemes 4-5 literes edénybe átültetni. Öntözés 2-3 naponta nagy adagban, télen havonta 1-2 alkalommal. 

 Tápoldatozni virágzás közben (júliustól fagyokig) érdemes 1-2 hetente, wuxal levéltáppal. 2 méternél nem fog nagyobbra nőni, nagyon jól bírja az alakítást, nagyobb edényben tartva a szél sem fogja állandóan felborítani, ráadásul jobb ha nedves a talaja, ezt könnyebb fenntartani a nagyobb edényben. Az évek során egyre szebb és szebb növényünk lesz, egyre több virággal, melyek színe nagyon elüt a nyár végi virágok színétől.


Figyelem! Az oldalon mindig csak az aktuális, elérhető termékek rendelhetőek!

Ha valami nem rendelhető az jelenleg nincs, magok általában következő szezonban, növények 3-6 hónap múlva lesznek ismét.

Kérj hírlevelet! 2022-től havi levélben értesítést küldök a pontos változásokról.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés