Musa Basjoo Japán banán kis növény

Raktárkészlet: NINCS
Musa Basjoo Japán banán kis növény

Musa Basjoo, Japán banán, téltűrő.

Javasolt télen hideg helyen, bent teleltetni


Feladási napok általában fizetés beérkezése után hétfő és/vagy keddi napokon.

Pontos folyamatról e-mailben tájékoztatunk: megrendelés, fizetés megérkezése, csomagolás, feladás, küldeményazonosító.

2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Musa Basjoo, Japán banán, téltűrő. 20-30 cm magas.

   Kb. 2 literes edényben, 1 tő. 3-4 leveles növények, fél éves sarjak.

 Musa basjoo - fagytűrő banán, elérheti a 4-5 méteres magasságot is, téli takarással áttelelhető kiültetve is. Télre javasolt 2-3 sarjat bent hűvösben teleltetni a biztonság kedvéért. 

   Tavasszal 40 cm magas növény ősz végére kiültetve elérheti a 2,5-3 méteres magasságot, nagyobb edényben a 2 métert.

   Fűféle, úgy is nő! Nagyon dekoratív növény, szélvédett helyen érdemes tartani, így a levelei nem lesznek szabdaltak és a forró száraz levegő nem szárítja le a levelei szélét. Párás környezet, napi 5-10 liter víz szükséges a számára, 2 heti tápoldatozást, trágyázást nagyon meghálálja. Talajban nem válogat, de nagy szerves anyag tartalmú laza talajban a legszebb.

 Ültetése szabad földbe június közepéig, ha szeretnénk kint teleltetni. Edényben bármikor át és szétültethető. Téli védelemről a szabadban a törzs közepétől számított 50-100 cm szalma-száraz leveles takarással kb. 1,2-1,5 méter magasan körbe véve a mínusz 15 fokot átvészeli. Teleltetéshez a törzset 1 méter körül sajnos el kell vágni. A takarás felső részét vízálló anyaggal kell védeni a beázástól! Az utolsó fagyok után kitakarható, majd kb. 1 hónap alatt képes regenerálódni és pompás még nagyobb növénnyé válni újra. Sarjakat is nevel, így néhány év alatt szép csoportos növény lesz belőle.

 Javasolt wuxal super levéltrágya alkalmazása, nitrogén túlsúlyos műtrágyával és a talajába kevert érett istálló trágyával bekevert talajban tartani. Edényben tartósan 35-45 literesben szintén szép sikereket érhetünk el, trópusi növényhez képest szinte csak a napi öntözésére kell figyelni és cserében nagyon hálás növény lesz belőle.

 

Musa-Basjoo-csoport


Figyelem! Az oldalon mindig csak az aktuális, elérhető termékek rendelhetőek!

Ha valami nem rendelhető az jelenleg nincs, vagy valamilyen okból nem eladó. Magok általában következő szezonban, növények 3-6 hónap múlva lesznek ismét, ha saját szaporításból vannak.

Bármi külsős jelenleg minden bizonytalan!

Kérj hírlevelet! 2022-től havi-2 havi levélben értesítést küldök a pontos változásokról.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Vélemények
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.