Ferocactus vegyes 15 mag

Raktárkészlet: VAN
Ferocactus vegyes 15  mag
Ferocactus vegyes 15  mag
Ferocactus vegyes 15  mag
Ferocactus vegyes 15  mag
Ferocactus vegyes 15  mag
Ferocactus vegyes 15  mag

Nem hiányozhat egy kisebb kaktusz gyűjteményből sem!

400 Ft
Egységár: 27 Ft/mag
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
csomag
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Ferocactus vegyes, 15 mag.

1 csomag 15 szem magot tartalmaz.

Javasolt ültetési idő: április-június végéig.

 Talaj apró kavicsos, laza vízáteresztő kaktuszos talajkeverékben. Kevés tőzeg, palántaföld, apró kavics keverékébe.

 Első évben 2-3, másodikban 3-4 cm magas lehet. 5-7 éves korban kezdi felvenni a jellegzetes alakját.

 Viszonylag széles körben ismert, hazája Közép-Mexikó. Jellegzetes az igen lapos és széles középtövis, melyről a faj nevét is kapta. Ez a középtövis is rendkívül nagy változatosságot mutat, mind a méretben, mind pedig a színében. Az egészen kis méretű és világossárgán keresztül az akár 10 mm széles és élénk vöröses színezetig sok változatú középtövisű egyedekkel találkozhatunk. Magról viszonylag könnyen szaporítható, nem nagyon sarjadzó faj. Szereti a napos és meleg tartást, kavicsos termesztőközegben. Télen teljesen száraz legyen a termesztőközege és a légtere is, de a hőmérséklet ne menjen +6 °C alá. http://kissarmin.hu/lexikon/item/207-ferocactus.html

 

 Át és szétültetésre nem érzékeny. Papírba, rongyba tekerve lehet könnyen mozgatni átültetéskor. 2. évtől érdemes nagyobb cserépbe ültetni, így 3 évente elegendő átültetni. A pangó vizet nagyon nem szereti! Alul lyukas edénybe ültessük, nem szükséges alátét a cserepe alá.

 

 Indítása: a magokat kb. 0,2 cm mélyen, 3x3 cm térállásba kell elültetni alsó öntözéssel, 2 öntözés között minimálisan se száradjon ki, állandó párában, melegben. Első télen illetve hűvösben inkább csak alkalmanként párásítani kell. Később már több hónapig is elvan öntözés nélkül.

 Napfény és melegkedvelő. Túlöntözést és túl tápoldatozást nem szereti. A fiatal növényeket és teleltetés utáni kiszoktatást mély árnyékban kezdjük, szárazon, majd fokozatosan (3-5 naponta) kerüljenek félárnyékba majd a teljes napra ahol az első kisebb talajmenti fagyokig tarthatjuk.

 

 Teleltetés minimális 6-8 hetenkénti minimális öntözéssel, nem télálló! Télen 8-12 fok az ideális számára, akár sötétben is, ebben az esetben tilos öntözni! Meleg szobában tilos teleltetni, mert elpusztul.

Ferocactus képek

 

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés