Colocasia esculenta nagyobb növény

Raktárkészlet: NINCS
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta

 

Colocasia esculenta

Nagyobb növények!Feladási napok általában fizetés beérkezése után hétfő és/vagy keddi napokon.

Pontos folyamatról e-mailben tájékoztatunk: megrendelés, fizetés megérkezése, csomagolás, feladás, küldeményazonosító.

4 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Colocasia esculenta

Nagyobb növények, általában már 2 tő fejlődik egy edényben, legnagyobb levelének a mérete 25-30 cm feletti + plusz a levél szára! Kb. 4-5 literes edényben. Javasolt átvétel személyesen SZOMBATHELYEN! Júliustól.

 

Nagyon hálás és tényleg könnyen tartható! A taro vagy táró (Colocasia esculenta) a kolokázia (Colocasia) nemzetségbe sorolt lágyszárú növény. Félárnyékba kerüljenek, nálunk túl száraz a nyári levegő számukra.

Levelei nagyok és tojásdad alakúak, 1-1,5 méter magasra is megnőnek nagyobb edényben. A talajból vagy a vízből kiálló óriási zöld színű levelei miatt könnyű felismerni. A mocsaras területek az élőhelyei, hiszen nagy a vízigénye. Gumós gyöktörzse évelő, melyet táró-krumplinak is neveznek, és japán konyhaművészetben szatoimo néven fontos alapanyag. Levelei közt fejlődik a kontyvirághoz hasonlító virágzata. Virágai 4–20 cm hosszú torzsavirágzatban fejlődnek, amelyből 3–6 cm hosszú rész krém fehér vagy sárga, összesen 9–40 cm hosszú és 2–5 cm széles buroklevél vesz körül. A kontyvirágfélékhez hasonlóan ez a növény is oxalátkristályokat tartalmaz, és emiatt nyersen nem fogyasztható. Magas víztartalma mellett főként keményítőtartalma magas. Diétás rostban gazdag, és a benne levő fehérje és cukor miatt is tápláló.

 Talajnak mindenképpen laza keverék kell neki, ezáltal nem fog összeállni és levegős tud maradni ami a gumó növekedését is elősegíti. Tavasszal érdemes szét és átültetni, talajnak én pálma és palánta föld keverékét ajánlom 1/5-öd rész agyagos kerti földdel keverve. 1 gumót is legalább 5 literes edénybe ültessük vagy esetleg kiültethető is. Amikor beindul a vizigénye hatalmas lesz, tápanyag igénye sem sokkal kisebb! Levelei olyanok, mint az Indiai lótuszés lepergeti a vizet, így inkább csak talajában tápoldatozzuk, wuxal, wuxal super levéltrágyát adhatunk neki hetente, esetleg calcidolt havonta előírás szerint. Szereti a teljes napot, meleget. Alátétben alatta állhat a víz folyamatosan. A gondoskodásunkat meg fogja hálálni kis sarjakkal és a látványos levélzetével. Télen maradhat az edényben, ha ki volt ültetve, akkor szedjük fel. Mindkét esetben érvényes az, hogy télen szárazon akár kisebb fagyban is biztonságban át fog telelni! -17 fokig bírja. Cserépben sem fog a lakásban zölden áttelelni, vissza fog húzódni, mert a fény kevés lesz neki. A növény allergiás reakciót válthat ki, ha a nedve a bőrünkkel kapcsolatba lép. Főzve ehető! Virágot ritkán nevel felénk. Konytvirágzata van, mely a levelek között megbújik.

   Az első fénykép a 2019. áprilisi legnagyobb levélről.

Colocasia növény eladó

colocasia esculenta  növény termesztése


Figyelem! Az oldalon mindig csak az aktuális, elérhető termékek rendelhetőek!

Ha valami nem rendelhető az jelenleg nincs, vagy valamilyen okból nem eladó. Magok általában következő szezonban, növények 3-6 hónap múlva lesznek ismét, ha saját szaporításból vannak.

Bármi külsős jelenleg minden bizonytalan!

Kérj hírlevelet! 2022-től havi-2 havi levélben értesítést küldök a pontos változásokról.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Vélemények
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.