Colocasia esculenta I

Raktárkészlet: VAN
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta
Colocasia-esculenta

Colocasia esculenta I

Cserepes már hajtó fiatal példányokat küldünk vagy gumót, melyeket érdemes hamar el vagy átültetni!

A növénynek legalább 1 levele már tenyér méretű, kisebb edényben kerül küldésre. Részletek a leírásában.

1 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Vélemények
Részletek

Colocasia esculenta

Jelenleg nyár közepén leválasztott fiatal növényeket tudok küldeni, jellemzően 9 cm átmérőjű cserépben.

 

Nagyon hálás és tényleg könnyen tartható! A taro vagy táró (Colocasia esculenta) a kolokázia (Colocasia) nemzetségbe sorolt lágyszárú növény. Félárnyékba kerüljenek, nálunk túl száraz a nyári levegő számukra.

Levelei nagyok és tojásdad alakúak, 1-1,5 méter magasra is megnőnek nagyobb edényben. A talajból vagy a vízből kiálló óriási zöld színű levelei miatt könnyű felismerni. A mocsaras területek az élőhelyei, hiszen nagy a vízigénye. Gumós gyöktörzse évelő, melyet táró-krumplinak is neveznek, és japán konyhaművészetben szatoimo néven fontos alapanyag. Levelei közt fejlődik a kontyvirághoz hasonlító virágzata. Virágai 4–20 cm hosszú torzsavirágzatban fejlődnek, amelyből 3–6 cm hosszú rész krém fehér vagy sárga, összesen 9–40 cm hosszú és 2–5 cm széles buroklevél vesz körül. A kontyvirágfélékhez hasonlóan ez a növény is oxalátkristályokat tartalmaz, és emiatt nyersen nem fogyasztható. Magas víztartalma mellett főként keményítőtartalma magas. Diétás rostban gazdag, és a benne levő fehérje és cukor miatt is tápláló.

 Talajnak mindenképpen laza keverék kell neki, ezáltal nem fog összeállni és levegős tud maradni ami a gumó növekedését is elősegíti. Tavasszal érdemes szét és átültetni, talajnak én pálma és palánta föld keverékét ajánlom 1/5-öd rész agyagos kerti földdel keverve. 1 gumót is legalább 5 literes edénybe ültessük vagy esetleg kiültethető. Amikor beindul a vizigénye hatalmas lesz, tápanyag igénye sem sokkal kisebb! Levelei olyanok, mint az Indiai lótuszés lepergeti a vizet, így inkább csak talajában tápoldatozzuk, wuxal, wuxal super levéltrágyát adhatunk neki hetente, esetleg calcidolt havonta előírás szerint. Szereti a teljes napot, meleget. Alátétben alatta állhat a víz folyamatosan. A gondoskodásunkat meg fogja hálálni kis sarjakkal és a látványos levélzetével. Télen maradhat az edényben, ha ki volt ültetve, akkor szedjük fel. Mindkét esetben érvényes az, hogy télen szárazon akár kisebb fagyban is biztonságban át fog telelni! -17 fokig bírja. Cserépben sem fog a lakásban zölden áttelelni, vissza fog húzódni, mert a fény kevés lesz neki. A növény allergiás reakciót válthat ki, ha a nedve a bőrünkkel kapcsolatba lép. Főzve ehető a gumója! Virágot ritkán nevel felénk. Konytvirágzata van, mely a levelek között megbújik.

   Az első fénykép a 2019. áprilisi legnagyobb levélről.

Colocasia növény eladó

colocasia esculenta  növény termesztése

Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés