Colocasia Coal miner I

Raktárkészlet: NINCS
Colocasia Coal miner I

Colocasia Coal Miner I

Cserepes már hajtó fiatal példányokat küldünk vagy gumót, melyeket érdemes hamar el vagy átültetni!

A növénynek legalább 1 levele már tenyér méretű, kisebb edényben kerül küldésre. Részletek a leírásában.

2 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Vélemények
Részletek

Colocasia Coal miner I

Cserepes már hajtó fiatal példányokat küldünk vagy gumót, melyeket érdemes hamar el vagy átültetni!

A növénynek legalább 1 levele már kisebb tenyér méretű, kicsi edényben kerül küldésre.

 

Nagyon hálás és tényleg könnyen tartható! Első évebn képesek 1 méter magsak és hatalmas bársonyos sötét leveleket növeszteni. Félárnyékba kerüljenek, nálunk túl száraz a nyári levegő számukra.

Levelei nagyok és pajzs alakúak, 2 méter magasra is megnőnek nagyobb edényben. A talajból vagy a vízből kiálló óriási zöld színű levelei miatt könnyű felismerni. A mocsaras területek az élőhelyei, hiszen nagy a vízigénye.  Levelei közt fejlődik a kontyvirághoz hasonlító virágzata. 

 Talajnak mindenképpen laza keverék kell neki, ezáltal nem fog összeállni és levegős tud maradni ami a gumó növekedését is elősegíti. Tavasszal érdemes szét és átültetni, talajnak én pálma és palánta föld keverékét ajánlom 1/5-öd rész agyagos kerti földdel keverve. 1 gumót is legalább 10 literes edénybe ültessük vagy esetleg kiültethető. Amikor beindul a vizigénye hatalmas lesz, tápanyag igénye sem sokkal kisebb! Levelei olyanok, mint az Indiai lótuszés lepergeti a vizet, így inkább csak talajában tápoldatozzuk, wuxal, wuxal super levéltrágyát adhatunk neki hetente, esetleg calcidolt havonta előírás szerint. Szereti a félárnyékot, meleget, magas páratartalmat. Alátétben alatta állhat a víz folyamatosan. A gondoskodásunkat meg fogja hálálni kis sarjakkal és a látványos levélzetével. Télen maradhat az edényben, ha ki volt ültetve, akkor szedjük fel. Mindkét esetben érvényes az, hogy télen szárazon akár kisebb fagyban is biztonságban át fog telelni! -12 fokig bírja. Cserépben sem fog a lakásban zölden áttelelni, vissza fog húzódni, mert a fény kevés lesz neki.


Figyelem! Az oldalon mindig csak az aktuális, elérhető termékek rendelhetőek!

Ha valami nem rendelhető az jelenleg nincs, magok általában következő szezonban, növények 3-6 hónap múlva lesznek ismét.

Kérj hírlevelet! 2022-től havi levélben értesítést küldök a pontos változásokról.

Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés