Albizia julibrissin, Selyemakác

Raktárkészlet: NINCS
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác

Albizia julibrissin, Selyemakác


Feladási napok általában fizetés beérkezése után hétfő és/vagy keddi napokon.

Pontos folyamatról e-mailben tájékoztatunk: megrendelés, fizetés megérkezése, csomagolás, feladás, küldeményazonosító.

3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Albizia julibrissin, Selyemakác

 4 literes konténeres, kb. 60-70 cm magas növény

 

A perzsa selyemakác vagy egyszerűen selyemakác, Albizia julibrissin.

 Őshazája Ázsia keleti és déli része, innen került át a 18. században többek között Európába is. A mediterrán országokban előszeretettel ültetik utcai fasorként. Legfőbb díszítő értékét bájos, illatos, pehelytollszerű virágai adják. Június és szeptember között akár többször is virágzik. További érdekessége, hogy levelei éjjelre becsukódnak, majd a nappali fényben újra kinyílnak.

A fa enyhe félárnyékot ad, és pompásan mutat más lombhullató, illetve örökzöld fák társaságában, de szoliterként is ültethetjük. Érdemes első évebn dézsásként tartani 12-25 liter, majd tavasszal mikor beindul, akkor kiültetni a végleges helyére.

A selyemakác gondozása meglehetősen egyszerű. Ültetésekor legyünk figyelemmel arra, hogy ágai idővel ívesen lehajlanak, V alakot formálna, esetleg mondhatjuk esernyő alakúnak is, így olyan helyet válasszunk neki, ahol pár év elteltével is biztosan lesz elegendő helye az egyre terebélyesedő koronának. A gyökérzete a talajban szintén nagyobb területet fog benőni.

A selyemakác a napos fekvést részesíti előnyben meleg, napfényes, védett helyet keressünk számára a kertben. Jó tulajdonsága, hogy talajban nem különösebben válogatós. Beszerezhetünk facsemetét, de magról ültetve is jó eséllyel kihajt.

A selyemakácnak annyi vízre van szüksége, hogy a földje állandóan enyhén nyirkos legyen. Ennek ellenére a rövidebb ideig tartó aszályos időszakokat is jól viseli. A fa töve köré kb. 5 cm vastagságban leterített talajtakaró mulcs segít megóvni a fát és a talajt nyirkosan tartani. Ha a lakóhelyünkön rendszeres a csapadék, kiegészítő öntözést nem igényel a fa.

A fa tápanyag-utánpótlásáról kora tavasszal, még mielőtt a levelek kihajtanak, komposzt vagy szerves trágya formájában gondoskodjunk. Az elszáradt ágakat metsszük le, ezzel is elősegítve, hogy a fa hosszú távon egészséges maradjon. Tavaszi és őszi lemosó permetezést meghálálja!

Megérkezéskor a levelei valószínűleg be lesznek záródva, tegyük egy félárnyékos helyre, öntözzük meg, ne piszkáljuk, ki fog terülni ismét.


Figyelem! Az oldalon mindig csak az aktuális, elérhető termékek rendelhetőek!

Ha valami nem rendelhető az jelenleg nincs, vagy valamilyen okból nem eladó. Magok általában következő szezonban, növények 3-6 hónap múlva lesznek ismét, ha saját szaporításból vannak.

Bármi külsős jelenleg minden bizonytalan!

Kérj hírlevelet! 2022-től havi-2 havi levélben értesítést küldök a pontos változásokról.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Vélemények
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.