Albizia julibrissin, Selyemakác

Raktárkészlet: NINCS
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác
Albizia julibrissin, Selyemakác

Albizia julibrissin, Selyemakác

3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Vélemények
Részletek

Albizia julibrissin, Selyemakác

 4 literes konténeres, kb. 60-70 cm magas növény

 

A perzsa selyemakác vagy egyszerűen selyemakác, Albizia julibrissin.

 Őshazája Ázsia keleti és déli része, innen került át a 18. században többek között Európába is. A mediterrán országokban előszeretettel ültetik utcai fasorként. Legfőbb díszítő értékét bájos, illatos, pehelytollszerű virágai adják. Június és szeptember között akár többször is virágzik. További érdekessége, hogy levelei éjjelre becsukódnak, majd a nappali fényben újra kinyílnak.

A fa enyhe félárnyékot ad, és pompásan mutat más lombhullató, illetve örökzöld fák társaságában, de szoliterként is ültethetjük. Érdemes első évebn dézsásként tartani 12-25 liter, majd tavasszal mikor beindul, akkor kiültetni a végleges helyére.

A selyemakác gondozása meglehetősen egyszerű. Ültetésekor legyünk figyelemmel arra, hogy ágai idővel ívesen lehajlanak, V alakot formálna, esetleg mondhatjuk esernyő alakúnak is, így olyan helyet válasszunk neki, ahol pár év elteltével is biztosan lesz elegendő helye az egyre terebélyesedő koronának. A gyökérzete a talajban szintén nagyobb területet fog benőni.

A selyemakác a napos fekvést részesíti előnyben meleg, napfényes, védett helyet keressünk számára a kertben. Jó tulajdonsága, hogy talajban nem különösebben válogatós. Beszerezhetünk facsemetét, de magról ültetve is jó eséllyel kihajt.

A selyemakácnak annyi vízre van szüksége, hogy a földje állandóan enyhén nyirkos legyen. Ennek ellenére a rövidebb ideig tartó aszályos időszakokat is jól viseli. A fa töve köré kb. 5 cm vastagságban leterített talajtakaró mulcs segít megóvni a fát és a talajt nyirkosan tartani. Ha a lakóhelyünkön rendszeres a csapadék, kiegészítő öntözést nem igényel a fa.

A fa tápanyag-utánpótlásáról kora tavasszal, még mielőtt a levelek kihajtanak, komposzt vagy szerves trágya formájában gondoskodjunk. Az elszáradt ágakat metsszük le, ezzel is elősegítve, hogy a fa hosszú távon egészséges maradjon. Tavaszi és őszi lemosó permetezést meghálálja!

Megérkezéskor a levelei valószínűleg be lesznek záródva, tegyük egy félárnyékos helyre, öntözzük meg, ne piszkáljuk, ki fog terülni ismét.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés